top of page

Blog

Healthbox

Review Healthbox van Ralph Moorman

Het is tegenwoordig moeilijk om verzorgingsproducten te vinden waarin geen hormoonverstorende stoffen zitten. Ik ben mezelf een paar jaar geleden hierin gaan verdiepen en ben tot de conclusie gekomen dat dit geen makkelijke klus is. Kijk voor de grap maar eens op de achterkant van je fles shampoo of bodylotion. Namen van stoffen waarvan ik de afkomst niet weet. En al deze producten smeer ik wel op mijn haar en huid. Wist je dat je huid veel van deze stoffen opneemt? Al deze stoffen zorgen er weer voor dat je hormoonhuishouding in de war geschopt kan worden.

Een tijdje geleden is door Ralph Moorman (Hormoonfactor) aangegeven dat hij van plan was om een Healthbox samen te stellen van (verzorgings-)producten die vrij van “meuk” zijn en geen hormoonverstorende stoffen bevatten. Nieuwsgierig als ik ben heb ik deze besteld. Vorige week ontving ik de Healthbox. Wat er allemaal inzat? Heeeel veel, en dat voor een prijsje van 29,95 (winkelwaarde 150,00).

My favorites:

Ivories ( actieve kool/zwart poeder). Een natuurlijke manier om je tanden witter te maken. Het polijst je tanden en ze voelen schoner aan en warempel…. ze worden ook witter. Goedgekeurd dus. Niet schrikken als je aan het poetsen bent want je tanden zien helemaal zwart.

Lipstick van Annecy Cosmetics. Wist je dat de meeste lipsticks vol met hormoonverstorende stoffen zitten. Deze lipstick is vrij van rommel. Smeert lekker en ook een leuk kleurtje.

Esse probiotic skincare. Een zeer rijke creme die goed hydrateert. Ruikt een beetje citroenachtig, erg lekker.

Squalan- Pure facial Oil. Een olie voor je gezicht of andere schrale plekjes. Ideaal met het koudere weer voor onder je dagcrème.

Bee Honest bad/doucheschuim met kokos/sinaasappelgeur. Zonder sodium lauryl sulfaat of sodium laureth sulfaat. Deze stoffen veroorzaken een droge, geïrriteerde huid. Mijn oordeel: ruikt heerlijk en sopt lekker weg onder de douche. Resultaat: een schoon en fris gevoel. Ik gebruikte zelf al de shampoo en conditioner van dit merk.

Piroche Cosmetiques – Cleansing creme. Vrij van parabenen, minerale oliën en hormoonverstorende stoffen. Je huid voelt lekker fris en schoon aan.

Een multivitamine van het merk Orthica, altijd fijn!

Magnesium van het merk Orthica, ook altijd welkom.

Royal Green extra virgin kokosolie in glas. Ik gebruik zelf ook kokosolie dus deze pot is altijd welkom. Fijn voor in de keuken, op je huid en als verzorging voor je tanden en tandvlees.

Seamore Zeewierpasta

Een gezond alternatief voor tagliatelle/pasta en een bron van jodium en vezels. Ik gebruik het zelf regelmatig. Het is heerlijk.

En ook nog….

Love shock Pure chocolate 93%... iets teveel cacao naar mijn smaak om zo te eten maar perfect om te gebruiken in een bananenbrood.

Natural temptation- You are sweet. Kruidenthee met cacaosmaak. Je moet er van houden.

Salnature- Keltisch zeezout. Zonder bewerkingen.

Sanature tampons, van 100% katoen en vrij van chemicaliën.

Een bon van Freezlab voor een cryo sessie en het boek Hormoonbalans voor vrouwen.

Kortom een hele doos vol met leuke producten. Ik ben er superblij mee. Ik was al goed op weg maar heb er zeker weer wat van opgestoken. Hopelijk komt er binnenkort weer zo'n aanbieding maar dan met allerlei andere producten.

Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page