top of page

Werkwijze

Mijn specialiteiten

 

Voedingsadvies

Begeleiding/coaching

Voedselallergieën & intolleranties

Gezond koken / maaltijd planning

Gezonde spijsvertering

Voeding  elimineren

Werkwijze
 
In een persoonlijk kennismakingsgesprek ,dat gratis is, leg ik mijn werkwijze uit. Als je kiest voor deze aanpak wordt er behandeltraject afgesproken. Het intakegesprek neemt ongeveer een uur in beslag. In dit gesprek wordt een anamnese (vragenlijst over de gezondheidstoestand) behandeld. Tevens wordt het huidige gewicht bepaald en/of de klacht besproken en worden er doelen bepaald.
 
In dit eerste consult wordt het huidige eetpatroon doorgenomen en er wordt een bewegingsplan gemaakt.  Samen bespreken we hoe we eventuele "slechte" gewoonten kunnen omvormen naar goede gewoonten. Denk hierbij aan de juiste keuze van voeding en beweging. Regelmatig bewegen is essentieel. De juiste keuze van voeding is van belang om ervoor te zorgen dat er een balans is tussen eiwitten, vetten en koolhydraten zodat het lichaam voldoende bouwstoffen en voedingsstoffen binnenkrijgt.  We kijken samen naar de moeilijke momenten. Hierbij valt te denken aan feestjes, vakanties maar ook moeilijke momenten die gedurende de dag op kunnen komen. Je krijgt tips en voorbeeldmenu’s mee naar huis.

 

Daarna volgen tweewekelijkse consulten van ongeveer 30 minuten. De voortgang en behaalde resultaten worden besproken. Daar waar nodig wordt een aanpassing gedaan in het voedingspatroon.

Mijn aanpak is erop gericht dat mensen niet het gevoel hebben dat ze een dieet volgen maar voldoende en vooral gezond mogen eten.

 

Waarom advies en coachen?

Voedingsadvies is een belangrijke vereiste maar enkel advies is niet krachtig genoeg. Met coaching zorg ik ervoor dat mijn cliënten hun eigen doelen stellen en gaan bereiken. De kracht komt vanuit de cliënt zelf is en niet opgelegd. Elk consult bepaalt de cliënt welk doel voor hem/haar gesteld wordt. Ik kan aangeven of dit gestelde doel redelijk te behalen is.

 

Veranderen van leefstijl

Veranderen van je leefstijl en aanpassing van voedingsgewoonten heeft tijd nodig. Door middel van coaching en het juiste voedingsadvies krijgen cliënten de tijd om deze leefstijl in te burgeren in hun eigen leven. Als deze leefstijl eenmaal ingeburgerd is, heeft de cliënt voldoende tools om de leefwijze zelf voort te zetten. Indien wenselijk kan hierbij nog af en toe ondersteuning door mij geboden worden.

 

Chronische klachten en voeding

Chronische klachten kunnen gerelateerd zijn aan voeding. Door middel van een aanpassing in de voedingsgewoonten kan het zijn dat de klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Dit hangt geheel af van wat de klachten zijn. In een kennismakingsgesprek kan vastgesteld worden of ik de cliënt al dan niet zou kunnen ondersteunen in een te vervaardigen voedingsadvies. Daarna volgt een intakegesprek met een vragenlijst over de gezondheid van cliënt. Aan de hand van deze vragenlijst zal ik voedingsadvies vervaardigen.

bottom of page