top of page

Over Wendy

Mijn specialiteiten

 

Voedingsadvies

Begeleiding/coaching

Voedselallergieën & intolleranties

Gezond koken / maaltijd planning

Gezonde spijsvertering

Voeding  elimineren

Even voorstellen?
 

Mijn naam is Wendy Steygerwalt. Gezonde voeding is een rode draad in mijn leven. Sinds mijn jeugd ben ik vegetariër. Om ervoor te zorgen dat ik toch lekker kon eten is mijn interesse in voeding ontstaan.

 

Een aantal jaren geleden heeft zich bij mij een chronische aandoening geopenbaard. In die tijd was ik nieuwsgierig hoe dat het kwam dat deze aandoening zich bij mij openbaarde. Ik ben op onderzoek uitgegaan en kwam tot de conclusie dat onze Westerse levensstijl voor een groot gedeelte heeft bijgedragen aan het tot uiting komen van mijn aandoening.

 

Ik heb altijd gedacht dat wij in Nederland in de supermarkten veilig voedsel konden kopen. Het tegendeel blijkt waar te zijn, denk aan fraude met vlees en eieren. Ook zitten er vaak toxische (giftige) toevoegingen in producten die in de supermarkt verkocht worden. Staat er aangegeven dat er weinig suiker in een product zit, dan zit er vet of zout in om de smaak te behouden.

 

Na lang zoeken, en door diverse studies, heb ik voor mezelf een gezond voedingspatroon samengesteld en ben dit gaan volgen. Hierdoor ben ik nu al ruim 12 jaar "medicijn-vrij". Ik voel me fit, gezond en heb meer energie dan voorheen.

 

Voedingsdeskundige en andere studies

Door mijn nieuwsgierigheid naar de relatie tussen voeding en mens, ben ik in 2012 gestart met de opleiding Voedingsdeskundige (orthomoleculaire voeding). Gewoon uit passie. Gedurende de opleiding kreeg ik steeds meer een visie over wat ik met deze opleiding wilde gaan doen. Ik heb meerdere studies gevolgd, allemaal gebaseerd op het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

 

Trainer hormoonfactor

Eén van deze opleidingen is de opleiding Trainer Hormoonfactor, welke ik in 2016 heb afgerond. Ik adviseer en begeleid mensen met hormonale disbalansen en daarmee gepaarde klachten door me te richten op verschillende pijlers. Denk dan aan gewichtsproblemen door stress, voeding en hormonale disbalans, maar ook aan het verlichten/verhelpen van voedselintoleranties,  auto-immuunziekten zoals astma, eczeem, psoriasis, ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa door aanpassing van voeding, leefstijl. Maar ook bij hormonale klachten die horen bij de overgang kan ik je adviseren.

 

bottom of page