top of page

Over Wendy

Mijn specialiteiten

 

Voedingsadvies

Begeleiding/coaching

Voedselallergieën & intolleranties

Gezond koken / maaltijd planning

Gezonde spijsvertering

Voeding  elimineren

Even voorstellen?
 

Mijn naam is Wendy Steygerwalt. Gezonde voeding is een rode draad in mijn leven. Sinds mijn jeugd ben ik vegetariër. Om ervoor te zorgen dat ik toch lekker kon eten is mijn interesse in voeding ontstaan.

 

Een aantal jaren geleden heeft zich bij mij een chronische aandoening geopenbaard. In die tijd was ik nieuwsgierig hoe dat het kwam dat deze aandoening zich bij mij openbaarde. Ik ben op onderzoek uitgegaan en kwam tot de conclusie dat onze Westerse levensstijl voor een groot gedeelte heeft bijgedragen aan het tot uiting komen van mijn aandoening.

 

Ik heb altijd gedacht dat wij in Nederland in de supermarkten veilig voedsel konden kopen. Het tegendeel blijkt waar te zijn, denk aan fraude met vlees en eieren. Ook zitten er vaak toxische (giftige) toevoegingen in producten die in de supermarkt verkocht worden. Staat er aangegeven dat er weinig suiker in een product zit, dan zit er vet of zout in om de smaak te behouden.

 

Na lang zoeken via o.a. internet, en door mijn studie Voedingsdeskundige, heb ik voor mezelf een gezond voedingspatroon samengesteld en ben dit gaan volgen. Hierdoor ben ik nu al ruim 4 jaar "medicijn-vrij". Ik voel me fit, gezond en heb meer energie dan voorheen.

 

Voedingsdeskundige en Gewichtsconsulente (BGN)

Door mijn nieuwsgierigheid naar de relatie tussen voeding en mens, ben ik in 2012 gestart met de opleiding Voedingsdeskundige (orthomoleculaire voeding). Gewoon uit passie. Gedurende de opleiding kreeg ik steeds meer een visie over wat ik met deze opleiding wilde gaan doen. In 2013 heb ik mijn diploma behaald. Inmiddels ben ik ook gediplomeerd gewichtsconsultente (2014) en aangesloten bij de Branchevereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN).

 

Trainer hormoonfactor

In 2016 heb ik de opleiding Trainer Hormoonfactor gevolgd. Deze opleiding gaat in op hormonale disbalansen en daarmee gepaarde klachten. Denk dan aan gewichtsproblemen door stress, voeding en hormonale disbalans maar ook aan het verlichten/verhelpen van voedselintoleranties, auto-immuunziekten zoals astma, eczeem, psioriasis, ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa door aanpassing van voeding en levensstijl.

 

bottom of page