top of page

Blog

Bloemkoolpizza, glutenvrij en koolhydraatarm

Vind jij pizza ook zo heerlijk? Ik kan er geen genoeg van krijgen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een gezonde variant. Zo heb ik eerder al eens pizza van cassavedeeg gemaakt. Ook erg lekker maar nogal bewerkelijk. Deze variant is in een handomdraai klaar. Je kunt de bloemkool zelf raspen tot een grootte van een rijstkorrel maar bij Albert Heijn hebben ze bloemkoolrijst in de koeling. Lekker makkelijk en bijkomend voordeel is dat bloemkool die gesneden is een stofje bevat dat afvalstoffen in de lever kan opruimen. De meeste groenten verliezen hun kracht als het voorgesneden is maar bij bloemkool (en alle koolsoorten) is dat niet het geval.

Nodig:

Voor 2 pizza's

400 gram bloemkoolrijst

5 eieren

handje geraspte kaas (optioneel)

175 gram amandelmeel

zout, peper

rozemarijn

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kluts de eieren, doe de bloemkoolrijst samen met het amandelmeel en eventueel de geraspte kaas in een grote kom en voeg de geklutste eieren toe. Meng dit alles samen goed door en voeg peper, zout en rozemarijn toe. Nogmaals goed mengen.

Gebruik een springvorm en leg bakpapier op de bakplaat. Je kunt twee pizzabodems tegelijk bakken. Leg de springvorm op het bakpapier en doe het mengsel in de springvorm. Haal de springvorm eraf en herhaal het bovenstaande nogmaals. Je hebt nu twee mooie ronde bodems. Bak de pizzabodems in 15 minuten op 200 graden mooi goudbruin. Haal de pizza's uit de oven voor de topping. Nodig voor de topping: 2 potjes tomatenpuree zonder suiker, zout, 1 teentje knoflook, oregano en rozemarijn. Bekleed de pizza verder naar smaak. Ik heb de pizza bekleed met uienringen, champignons en een beetje geraspte kaas maar je kunt natuurlijk zelf variëren. Bak het geheel nogmaals 15 minuten in de oven.

Smakelijk!

Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page