top of page

Blog

Zoete aardappelsoep voor 4 tot 6 personen. Heerlijk verwarmend voor een koude winterd


Wist je dat zoete aardappel super gezond is? Bij mij staat hij in ieder geval minimaal één keer per week op het menu. Deze gezonde knol zit namelijk vol met gezonde stofjes. Hij bevat veel meer vezels dan de normale pieper (waar hij overigens geen familie van is). Mede hierdoor verbrandt je lichaam zoete aardappels langzamer en krijg je geen pieken in je bloedsuikerspiegel.

Nodig:

1 flinke zoete aardappel

2 wortelen

2 rode uien

1 rode paprika

4 tenen knoflook

2 el olijfolie

2 bouillonblokjes

1 liter water

(Cayenne)peper en zout naar smaak toevoegen

Bosje peterselie fijngehakt

Bosje koriander (optioneel) fijngehakt

Bereiding:

Schil de zoete aardappel met een dunschiller. Was de zoete aardappel, de wortel en de paprika en snijd deze in kleine stukken. Pel en snijd de uien en knoflook en hak deze fijn.

Bak de uien op lage temperatuur tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook, paprika en wortel toe en bak deze even mee. Voeg als laatste de zoete aardappelstukjes toe en bak dit nog 5 minuten zachtjes door. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en kook het geheel 20 minuten zachtjes door. Pureer de soep met een staafmixer en breng deze op smaak met peper of cayennepeper en zout. Garneer de soep met peterselie en/of koriander.

Smakelijk!

Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page