top of page

Blog

Trainer Hormoonfactor, wat is dat nu?


Bijna twee weken geleden behaalde ik mijn diploma Trainer Hormoonfactor. In mijn omgeving vragen mensen mij met regelmaat wat dat nu is, Trainer Hormoonfactor.

Tijd voor een blog om te vertellen wat dit precies inhoudt en hoe ik jou mogelijk zou kunnen helpen.

De hormoonfactor is een programma dat ontwikkeld is door Ralph Moorman

www.dehormoonfactor.nl . Hij studeerde levensmiddelentechnologie aan de Universiteit van Wageningen en schreef onder andere de boeken “ De Hormoonfactor” en “Hormoonbalans voor vrouwen” (samen met Barbara Havenith, gynaecoloog bij de Vrouwenpoli in Boxmeer).

Het programma De Hormoonfactor is gericht op het in balans brengen van je hormonen. Vaak wordt er meteen gedacht aan overgangsklachten, maar hormonen sturen veel meer processen in ons lichaam aan. Het hormoon cortisol komt vrij wanneer we stress ervaren, insuline zorgt voor een stabiele bloedsuiker en de schildklier regelt met hormonen de stofwisseling. Zo zijn er nog veel meer hormonen in ons lichaam die allemaal hun eigen werking hebben. Wanneer er een disbalans is in de hormonale processen kan dit leiden tot allerlei klachten en kwaaltjes. Denk dan aan overgewicht, burn-out, diabetes type 2, auto-immuunziekten , schildklierproblemen, huidproblemen, migraine, ontstekingen.

Ralph Moorman begeleidt al vele jaren mensen met zijn programma. Uiteindelijk heeft hij zijn programma weten te vertalen naar een studie op HBO-niveau, Trainer Hormoonfactor. De afgelopen maanden heb ik les gehad van o.a. Ralph Moorman, en hard gewerkt om al deze kennis tot me te nemen.

Met deze kennis kan ik richting mijn cliënten adviezen geven met behulp van de drie pijlers : voeding, stressreductie en beweging. Door bepaalde diëten en een verkeerde vorm van training kan er een disbalans in hormonen ontstaan, welke kan zorgen voor gewichtstoename. Stress ten gevolge van verkeerde voeding, slaapgebrek, piekeren, een drukke baan heeft veel invloed op je hormonen. Al deze factoren kunnen een hormonale disbalans veroorzaken die tot allerlei klachten kunnen leiden. Vaak worden deze klachten te snel onderdrukt met medicatie terwijl we met voeding en een aangepaste levensstijl vaak veel kunnen bereiken en veel klachten kunnen verhelpen.

Het is dus erg belangrijk om je hormonen in balans te houden. Ervaar je klachten en ben je benieuwd of ik je daarbij zou kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

info@purefoodz.nl

Wendy Steygerwalt

Voedingsdeskundige & Trainer Hormoonfactor

Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page